Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt.
kurki 250 g
oliwa 2 łyżki
miód pszczeli 0,5 szklanki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
cebula biała 1 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: królik z kurkami

Tuszkę królika podzielić na 6 części. Przygotować marynatę z miodu, oliwy, sosu sojowego i przypraw. Zalać nią królika i włożyc do lodówki. Marynować przez 2 doby. Po wyjęciu mięsa z marynaty, obsmażyć je z obu stron, a następnie dodać na patelnię resztę marynaty i trochę wody.
Dusić tak mięso przez ok 20 min. Po czym dodać do sosu podsmażone kurki z cebulą pokrojoną w piórka. Dusić tak jeszczcze razem ok. 40 min. Po tym czasie mięsko jest mięciutkie i pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.08.2012 22:25
świetne
Rafał10 29.05.2012 15:08
PYCHOTKA! Uwielbiam smak potraw z królika! Po przepisie widać, że składniki się zgrywają... muszę wypróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak