Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne czerwone curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 400 g
sos czerwone curry 1 słoik
sos rybny 1 łyż.
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
olej 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne czerwone curry

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram i siekam w piórka, podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Dodaję pokrojoną w niedużą kostkę paprykę i smażę kilka minut.
Krok 1 - Rybne czerwone curry foto
2
Następnie dodaję rybę pokrojoną w duże kawałki oraz sos czerwone curry ze słoika i łyżkę sosu rybnego. Gotuję całość na niewielkim ogniu ok 15-20 minut (aż ryba będzie ugotowana, a papryka trochę zmięknie).
Krok 2 - Rybne czerwone curry foto
3
Podaję ze smażonymi na patelni ziemniakami.
Krok 3 - Rybne czerwone curry foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 07.08.2012 22:09
wygląda znakomicie. Uwielbiam takie jedzonko
V_kuchareczka 22.07.2012 21:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak