Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto cynamonowo-orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 125 gram
mleko 600 ml
orzechy laskowe 50 gram
orzechy pekan 50 gram
Cynamon mielony Prymat 1 lyzeczka
cukier brązowy 3 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto cynamonowo-orzechowe

Wrzuc orzechy na mala patelke i delikatnie je zarumien.
W malym garnuszku rozpusc maslo i dodaj ryz do risotta (ja uzylam Arborio). Przesmazaj ok. 1 minuty, az maslo obklei ryz. W miedzyczasie podgrzej mleko, dodaj cynamon oraz brazowy cukier. Do ryzu dodaj mala ilosc mleka. Kiedy ryz wchlonie mleko dolej kolejna porcje. Ryz bedzie gotowy po okolu 20 minutach.
Na wierzch poprosz zmielone orzechy oraz poloz kilka w calosci.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 30.07.2012 12:03
Coś innego, rissoto na słodko :) Fajne
rutynka 07.05.2012 11:16
rewelacyjne
Cukiereczek13 22.04.2012 10:32
wygląda bosko :)
suzana 22.04.2012 09:39
świetne
Monika111 22.04.2012 09:04
Fajnie podane :) Podoba mi się
caralajna 22.04.2012 08:44
doskonałe, polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak