Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie pomidorowym z kaparami i zielonym pieprzem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka pszenna ok.2 łyżka
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
pomidory krojone z puszki 300 gram
oregano 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
oliwa 1 łyżka
kapary 1 łyżka
schab 3 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie pomidorowym z kaparami i zielonym pieprzem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć,osuszyć i lekko rozbić drewnianym tłuczkiem. Oprószyć solą, świeżo zmielonym pieprzem, oregano i obsypać mąką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu / oliwa i masło/z obu stron na rumiano. Wlać wino i gotować do odparowania alkoholu.
Krok 1 - Bitki w sosie pomidorowym z kaparami i zielonym pieprzem foto
2
Dodać pomidory wraz z sokiem.Na małym ogniu gotować całość ok.20 min.
Krok 2 - Bitki w sosie pomidorowym z kaparami i zielonym pieprzem foto
3
Dodać do mięsa kapary, zielony pieprz .W tym czasie nadmiar płynu powinien lekko odparować, a z pomidorów utworzy się gęsty sos.
Krok 3 - Bitki w sosie pomidorowym z kaparami i zielonym pieprzem foto
4
Gotowe mięso podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Bitki w sosie pomidorowym z kaparami i zielonym pieprzem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 13.05.2012 11:31
i kolejne piękne zdjęcie :)
misia53 22.04.2012 14:41
fajniutko, smaczniutko....
Anna146 22.04.2012 09:51
ten zielony pieprz dodaje fajnego posmaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak