Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka krupczatka 2 płaskie łyżki
mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

Z mleka odlać 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotować. W 1/2 szklanki mleka wymieszać mąkę krupczatkę, mąkę ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Miksturę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i zagotować. Budyń można podawać w owocami z kompotu (szczególnie truskawkami), świetnie wtedy smakuje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.12.2013 10:12
bardzo fajny
IKrakowianka 21.06.2013 22:52
najlepszy bo domowy
mic 12.06.2013 17:39
czesto tez robię domowy :)
Ela15 10.06.2013 14:10
super deser
Pusia 13.09.2012 11:14
smaczny
caralajna 08.08.2012 07:42
fajny
RenataZ-et 28.05.2012 08:49
super
Margo1 24.05.2012 07:28
lubię budyń
Margo1 24.05.2012 07:28
lubię budyń
Ada-Gaba 12.05.2012 16:59
pycha
olkaaa 05.05.2012 13:42
extra
edi 02.05.2012 14:59
mniam
kate.500 29.04.2012 01:19
domowy najlepszy
smakowita 26.04.2012 21:46
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak