Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaskółcze Gniazda

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
plasterki szynki konserwowej 4 szt
przecier pomidorowy
musztarda
cebula 1 szt
olej
Liść laurowy suszony Prymat
ziarenka ziela angielskiego
mąka
natka zielonej pietruszki
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaskółcze Gniazda

Kroki postępowania

1
Opłukany schab pokroić na plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 1 - Jaskółcze Gniazda foto
2
Posolić i posmarować musztardą.Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek szynki,posmarować przecierem pomidorowym i ułożyć cienko pokrojoną w wiórka cebulę
Krok 2 - Jaskółcze Gniazda foto
3
W przygotowane w ten sposób plastry mięsa zwinąć jajka,owinąć roladki nitką lub spiąć wykałaczkami,obtoczyć w mące i zarumienić na gorącym oleju.
Krok 3 - Jaskółcze Gniazda foto
4
Przełożyć do garnka,przyprawić przyprawami,podlać wodą i dusić pod przykryciem około 45 minut. W czasie duszenia podlewać wodą. Po uduszeniu sos doprawić mąką i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami,ryżem i surówką np. z kiszonej kapusty.
Krok 4 - Jaskółcze Gniazda foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 06.09.2013 07:39
dawdno nie robiłam
Misiakova 29.05.2012 08:01
kapitalne żarełko :))
Andysz 07.05.2012 11:27
rewelACJA;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak