Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z gruszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukru 0,5 szklanki
mąki pszennej 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
gruszek 1 kg
cukru waniliowego 1,5 łyżeczki
cukru 0,5 szklanki
galaretka agrestowa 1 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z gruszkami

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 °C.Po upieczeniu przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i zwinąć. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Gruszki obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.Sparzyć, dodać cukier waniliowy, cukier i wymieszać.Wlać galaretkę i wymieszać.Można na chwilkę wstawić do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć.Przełożyć na roladę i zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sisi1906 21.04.2012 17:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak