Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa podsmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
margaryna 100 gram
śmietanka 12-procentowa 1/2 kubek
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa podsmażana

Opis
Wątróbkę płuczemy i wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Podczas smażenia solimy wątróbkę, dodajemy pieprz i przyprawę do kurczaka. Podlewamy troszeczkę wodą. Gdy wątróbka jest miękka dodajemy śmietanę wymieszaną z dwoma łyżkami mąki. Podajemy z duszonymi ziemniakami i konserwowym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 02.04.2013 10:47
smakowity przepis
ajres 23.02.2013 20:30
pyszna
Dorian 23.01.2013 20:09
pycha
Jodaj 01.01.2013 14:14
pyszna :)
Emiliozo 25.11.2012 21:53
lubię wątróbkę
dorotka0000025 24.08.2012 14:48
pycha
aga130982 04.08.2012 08:05
fajne
aga130982 04.08.2012 08:05
fajne
Natalia40 10.05.2012 20:11
smaczna
Norgiusz 29.04.2012 06:57
pycha
Katarzyna87 22.04.2012 00:09
mniam
parysek10 21.04.2012 22:34
ładnie wygląda
Hanna5 21.04.2012 19:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak