Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron Trofie liguri z pesto, serkiem pleśniowym i żurawiną suszoną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron Trofie liguri 100 g
pesto 0,5 słoiczka
serek pleśniowy 0,5 opakowania
rozmaryn 1 szczypta
sól 1 szczypta
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron Trofie liguri z pesto, serkiem pleśniowym i żurawiną suszoną

Ugotować makaron Trofie liguri w posolonej, wrzącej wodzie - około 10 minut (zawsze robię to na oko, sprawdzając czy nie jest zbyt twardy). Odcedzić wodę, wrzucić makaron z powrotem do garnka - dodać pesto i wymieszać. Przełożyć na talerz. Na makaron ułożyć plastry sera pleśniowego, posypać suszoną żurawiną, a następnie rozmarynem suszonym dla smaku. Suszona żurawina niesamowicie podkreśla słony smak makaronu z serem pleśniowym!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.04.2012 13:28
super
treonina 21.04.2012 15:42
to dopiero danie! wielki plus za pomysł! :-)
Emilia22 21.04.2012 15:34
ciekawe
zdzichu 21.04.2012 15:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak