Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ Z FRYTKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
frytki 400 gram
mąka 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia 1 litr
filet z dorsza 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ Z FRYTKAMI

Filety z dorsza przyprawiam solą, pieprzem i Vegetą. Następnie obtaczam w mące i smażę je na oleju. W tym samym czasie na głębokim oleju smażę frytki. Na talerzu układam usmażonego dorsza, a następnie nakładam frytki, które posypuję solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 14.06.2012 14:45
oj zjadloby sie taka rybkę
danusia19671 21.05.2012 16:07
ulubiona rybka
Wiesława1 08.05.2012 15:16
super rybka
Izabela28 30.04.2012 16:51
pyszny obiadek lub kolacja:)
Grazyna0211 30.04.2012 15:16
lubię takie zestawienie pycha
mic 26.04.2012 16:24
przepyszny obiadek
RenataZ-et 22.04.2012 18:27
idealny obiadek
anja3107 22.04.2012 14:35
rewelacyjne danie
Ewelina47 22.04.2012 09:08
pyszności
Angelika10 22.04.2012 01:00
pycha
kate.500 21.04.2012 13:51
moja ulubiona rybka
przemek20008 21.04.2012 13:19
smacznie
Aneta41 21.04.2012 13:10
mmm bardzo smacznie wyglada
Karolinka111 21.04.2012 12:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak