Sos pomidorowo- bazyliowy :

Sos pomidorowo- bazyliowy :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bazylia

  • ½ łyżeczki mielonej papryki,1 łyżeczka cukru trzcinowego

  • parmezan

    5 dag
  • przecier pomidorowy

    3 łyżeczki
  • bulion cielęcy

    1 kostka
  • bazylia świeża

    1 garść
  • woda

    1 szklanka
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 18-procentowa

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać olej z masłem . Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać . Rozprowadzić wodą i śmietanką . Wrzucić przecier pomidorowy , mini kostki Bazylia , pieprz , kostkę bulionową , paprykę , cukier . Gotować ok. 3 minut. Wsypać parmezan . Ogrzewać mieszając aż ser się rozpuści . W ostatnim momencie dodać usiekaną bazylię .Zagotować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

04.11.2011 08:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat