Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z selera Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry selera-grubość 1/2 cm 8 sztuk
plastry wędliny okrągłej 4 sztuki
mąka pszenna do panierowania
sól do smaku
olej do smażenia 6 łyżek
jajko 1 sztuka
ser salami 8 (plastry, 3 mm)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z selera Eli

Plastry selera zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry selera rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki selera położyć po plastrze sera salami,plastrze wędliny,plastrze sera salami,przykryć resztą selera i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 28.06.2012 19:07
świetny przepis!
Ewa104 21.10.2010 16:21
Musi być smaczne, uwielbiam selera.
wedith1 23.08.2010 06:53
Ciekawe jak smakuje.... :)
agnieszka189 15.07.2010 11:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak