Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z rosołkiem w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
cebula 60 dag
olej 2 łyżki
rosół drobiowy 1 kostka
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
przecier pomidorowy 1 słoik
woda 2 szklanki
ocet 0,5 szklanki
cukier 4 łyżki
jajko 1
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z rosołkiem w sosie pomidorowym

Rybę usmażyć na patelni obtaczając w mące i jajku. Przygotować zalewę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać cukier, rosołek, szczyptę kucharka, sól i pieprz. Dodać przecier pomidorowy i zalać wszystko wodą i octem. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Kawałki usmażonej ryby zalać przygotowanym sosem i pozostawić na 1 dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:41
super
ronald88 21.04.2012 14:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak