Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny borówkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
mleko 200 ml
mąka 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczka
cukier 120 g
masło 120 g
borówki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny borówkowe

Jajka ubijamy z mlekiem. Dodajemy mąkę, drożdże, sól i cukier wszystko razem mieszamy. Następnie dodajemy masło oraz owoce - mieszamy. Wyłożyć formę papilotkami i wlać ciasto do 3/4 objętości muffinek. Pieczemy około 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu pozostawić około 5 min w formie do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak