Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik porzeczkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 g
masło 75 g
cukier 30 g
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 1 łyżka
sól szczypta
kakao 1 łyżki
serek homogenizowany 1 kg
porzeczki 200 g
galaretka cytrynowa 2 sztuki
galaretka wiśniowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik porzeczkowy

Ze składników na spód szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 20-30minut. Następnie rozwałkować i wyłożyć dno tortownicy. Nakłuć widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut (na złoty kolor). Jagody umyć, oczyścić z liści. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Serek zmiksować z jagodami. Dodać tężejące galaretki. Wylać na wystudzony spód. Na wierzchu ułożyć jagody. Zalać tężejącą galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 07.04.2013 10:41
pychotka!!!
monika1968 14.05.2012 18:58
Ach zjadłoby się
Kamila/kami007 21.04.2012 11:55
świetnie wygląda:)
dwa pokoje z kuchnią 21.04.2012 00:23
wygląda cudownie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak