Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z kminkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat duża łyżka
koperek świeży 1 pęczek
czosnek 1 główka
kminek 1 łyżka
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z kminkiem

Proporcje idealne do zapamiętania :)

Ogórki wybrać równe i proste - umyć, obciąć końcówki i upchnąć w słoju.
Na wierzch wsypać kminek, ułożyć ząbki czosnku (mogą być ponacinane) i opłukany pęczek koperku.
Wodę zagotować z kminkiem i solą - ostudzić.
Zalać ogórki chłodną wodą (muszą być nakryte), zakręcić i odstawić na 2-4 dni w ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 12.08.2012 23:15
bardzo fajny przepis!
Habibi 21.04.2012 06:39
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak