Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki z żurawiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże marchewki 4
dkg zurawiny świeżej albo mrożonej 20
jabłko 1
łyżki cukru 2-3
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki z żurawiną

Żurawinę opłukać, oczyścić z resztek listków i łodyżek, osączyć. W rondelku zagotować 1/3 szkl. wody, dodać cukier a kiedy się roztopi wsypać żurawinę, dusić ok. 10 min. aż żurawiną popęka, ostudzić. Marchewki oskrobać, jabłko obrać i usunąć gniazdo nasienne. Marchewki i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać uduszoną żurawinę i olej, doprawić 1-2 szczyptami soli. Dokładnie wymieszać i schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.11.2011 10:41
smacznie i zdrowo
Dorota71 23.09.2010 07:50
świetne
bogumiła3 19.08.2010 00:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak