Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa na kości

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość bardzo mięsna 2 szt
ziemniak 1 kg
włoszczyzna w/g uznania
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziele angielskie
śmietana osiemnastka
koperek
natka pietruszki
sól
ogórki kiszone 6 szt
sok z ogórków w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa na kości

Dokładnie wygotowac kości w osolonej wodzie, wyjąć a do wody włożyć włoszczyznę,liść i ziele angielskie, podgotować. Obrać mięso z kości, dodac do wywaru warzywnego. Chwilę gotować. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, a w między czasie starkować ogórki. Dodac do garnka w raz z sokiem ogórkowym gdy ziemniaki będa miekkie. Gotować ok,10-15min.
Na koniec wlać śmietanę wcześniej wymieszana z wodą i niewielką ilością soli. Całość chwile gotować. Na koniec dodać poszatkowany koperek. Doprawić kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.07.2013 21:32
dobra zupka :)
gosia56 12.07.2013 17:19
super zupka
Halina14 11.07.2013 15:55
smaczna zupka
Klausia 25.06.2013 10:45
pięknie podane, jak w wykwintnej restauracji :)
andrzej10 16.10.2012 08:26
smaczna
Justyna Jussstiii 21.04.2012 13:52
super
misia53 20.04.2012 20:58
bardzo apetycznie podana
ziutula
ziutula 20.04.2012 15:41
lubie kwaśne zupy,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak