Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra o posmaku jabłkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 i 1/2 szkl
cukier 1,5 szkl
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
olej 3/4 szkl
woda gazowana 3/4 (jabłkowa)

Przepis i sposób przygotowania na: zebra o posmaku jabłkowym

Kroki postępowania

1
cale jaja ubijamy z cukrem, mąkę mieszamy z proszkiem. Do ubitych jaj dodajemy na przemian mąkę, olej i wodę ciagle ubijając. Na koniec ciasto dzielimy na 2 części
Krok 1 - zebra o posmaku jabłkowym foto
2
do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na środek formy po truchu ciasta na przemian jasne i ciemne.
Krok 2 - zebra o posmaku jabłkowym foto
3
Pieczemy około45 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - zebra o posmaku jabłkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.02.2014 07:38
pyszności !!!
czekoladka_m 20.10.2013 10:53
ciekawe połączenie:)
natalia.doradca 09.10.2013 10:08
pysznie wygląda
owca441 12.04.2013 22:27
rewelacyjne paski
Neetka90 26.07.2012 17:58
mniaaam
Neetka90 26.07.2012 17:58
mniaaam
Neetka90 26.07.2012 17:58
mniaaam
Dorota59 03.07.2012 11:05
śliczna
Grazyna0211 26.06.2012 19:52
super pomysł i bardzo ładnie wyszła
dwa pokoje z kuchnią 21.04.2012 00:26
musi być dobra
kuklik 20.04.2012 19:49
jabłkowa zebra a to ci ciekawe
ziutula
ziutula 20.04.2012 12:09
zebra jest dobra do kawy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak