Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki
szpinak mrożony 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
ser pleśniowy lazur 1 szt
bazylia
oregano
śmietana 30%
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Makaron ugotować i odstawić. Szpinak podgrzać do uzyskania konsystencji papki, dodać pokrojony ser pleśniowy i wymieszać aby utworzyły jednolitą konsystencję. Dodać 2 łyżki śmietany, bazylii i oregano, na koniec wcisnąć czosnek i wymieszać. Na patelni przyprawić kurczaka do smaku (curry, gyros, kebab) posilić lub popieprzyć również do smaku, usmażyć aż uzyska złocisty kolor. Usmażonego kurczaka połączyć z masą szpinakową. Makaron wyłożyć na talerz, polać szpinakiem, udekorować listkiem bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia47 11.07.2012 17:33
Z serem pleśniowym, znakomity:)
ewaa 21.06.2012 22:12
pyszny!
Marta1986 10.05.2012 14:52
super
daria899 02.05.2012 08:43
dobry
krzysiu510 23.04.2012 09:21
ehhhh makarony:) fajne i szybkie w przygotowaniu
Kikiriki 20.04.2012 18:24
fajne
Rafał10 20.04.2012 16:39
Już z dwa tygodnie chodzi mi po głowie żeby zrobić taki makaronik... teraz nawet odpalając komputer mnie nawiedza to danie. Chyba czas najwyższy je zrobić :)
Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak