Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
cebula 1 szt
jajko 3 szt
ketchup
majonez 3 łyżki
ogórki konserwowe 5 szt
sól
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno pokroić. Ogórki i cebulę również drobno pokroić. Tuńczyka lekko odsączyć.

Układać warstwami:

1) Ryż, ketchup, cebula.
2) Ryż, jajka, posypać solą i pieprzem, ketchup, ogórki.
3) Ryż, majonez, tuńczyk.
4) Ryż, ketchup

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.08.2015 22:26
Prostą i fajna mniam
Maniek2 09.07.2013 19:33
lubię sałatki z tuńczykiem
caralajna 23.04.2013 18:15
bardzo fajna sałatka na party

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak