Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchate pierożki z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
cukinie 3
jajko
ser mozarella 150 g
ząbek czosnku
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Puchate pierożki z cukinią

Ciasto farncuskie rozmrozić lub przygotować. Cukinię umyć, osuszyć. Pokroić w cienkie paseczki. Smażyć przez 5-10 minut z dwiema łyżkami oleju , ząbkiem cząsnku i szczyptą soli, Czosnek wyjać. Cukinię przełożyć do miski i dodać jajko, pokrojoną w kostkę mozzarellę. dobrze wymieszać. przyprawić do smaku solą lub pieprzem. Z ciasta wyciać prostokąty o wielkosći ok. 12x6 cm. Na każdym kawałku ciasta kłaść łyżeczkę farszu z cukini. skleić brzegi i ułożyć na blaszce, wstawić do rozgrzanego piekarnika. Pic 15 minut w temperaturze 200 C, aż do zarumienienia się

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.10.2011 07:36
z cukinią nie jadlam jeszcze
iknkirke 30.08.2011 20:00
muszę wypróbować przepis
Grażyna13 13.09.2010 12:44
To musi być pyszne :)
mamusia1 11.09.2010 15:13
muszę je wypróbować bo przepis jest zachęcający!
Łucja1 10.09.2010 18:51
pracochłonne ale jaki wspaniały efekt?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak