Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana pieczeń ze schabu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,2 kg.
owoce suszone 40 dkg.
śliwowica 1 kieliszek
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana pieczeń ze schabu

suszone owoce skropić śliwowicą i odstawić na pół godz.aby przeszły alkoholem mięso opłukać osuszyć i długim ostrym nożem wyciąć kieszeń natrzeć mięso majerankiem,solą i pieprzem odstawić w chłodne miejsce n godzinę,po tym czasie spęczniałe owoce osączyć a śliwowicę zachować i osączonymi owocami zapełnić wyciętą kieszeń w mięsie a pozostałe owoce także odstawić,rozgrzać olej i podsmażyć pieczeń z każdej strony na rumiano przełożyć pieczeń do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 1,5godz.piec w temp.190st.C co jakiś czas podlać osączoną śliwowicą lub wytworzonym sosem po upieczeniu wyjąć pieczeń i pokroić ją w 1mc.plastry a do wytworzonego płynu dodać pozostałe owoce i zrobić sos,danie podawać z kluskami śląskimi i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.04.2012 23:34
pyszna!
Seba 21.04.2012 13:36
smaczna
MAR3STA 19.04.2012 19:08
świetna pieczeń
Justyna87 19.04.2012 19:00
super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak