Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 2 szt
cebula 1 szt
sol i peprz
tłuszcz do smażenia
wykałaczki
cielęcina bez kości 8 z udźca
boczek 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce

Kroki postępowania

1
Plastry mięsa delikatnie rozbij i oprósz sola i pieprzem. Ogórki przekrój wzdłuż na 4 części, cebulę na pół. pierwszą połowę pokrój na 8 części, drugą dosyć drobno. Na każdym plasterku mięsa układaj: boczek, ćwiartkę ogórka i część cebuli.
Krok 1 - Zrazy cielęce foto
2
Mięso zawiń dokładnie i zabezpiecz wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy cielęce foto
3
Mięso obsmaż na złoty kolor na tłuszczu i zalej bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Duś ok. 30-40 minut aż będą miękkie.
Krok 3 - Zrazy cielęce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.01.2013 09:18
pycha
Sylwia26 20.07.2012 09:27
bardzo apetyczne :)
fijolek91 15.07.2012 17:19
pysznie wyglądają:)
Mati3 28.06.2012 19:40
lubię zrazy:)
caffee_tea 01.05.2012 19:29
mniam
cooleczka 19.04.2012 23:16
same pyszności
Ewa6274879 19.04.2012 20:58
Uwielbiam z takim wnętrzem, zwykle robię z wołowiny, więc teraz będzie cielęcina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak