Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z pangi 1 kg
mąka 1 szklanka
jaja 2 szt
sól
pieprz
ocet 1/4 szklanki
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie kilkanaście ziarenek
woda 3 szklanki
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie octowej

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki dowolnej wielkości, posolić, popieprzyć i smażyć na oleju obtoczone w rozmąconym jajku i mące. Odstawić do ostygnięcia. Wodę i ocet wlać do garnka, dodać cukier, liście laurowe, ziele angielskie, wymieszać i zagotować. Wystudzić. Cebulę pokroić w piórka. Usmażoną rybę układać w salaterce na przemian z cebulą i zalać zimną zalewą octową. Odstawić na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.01.2013 17:34
oj chetnie bym zjadla!
IlonaAlbertos 15.09.2012 20:12
Musze taką rybkę przygotować.
Mati3 13.07.2012 18:56
super:)
Sylwia26 12.07.2012 09:06
zjadłabym taką rybkę :)
fijolek91 06.07.2012 17:18
pycha:)
bgs1984 05.07.2012 17:02
mniam
marzenciak1985 05.07.2012 16:55
mniam
fijolek91 26.06.2012 10:53
pyszna na pewno:)
dianix 29.05.2012 20:59
zainteresowala mnie
Rafał10 25.05.2012 21:11
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
Kuchareczka2 11.05.2012 08:55
uwielbiam ta rybę
Betka 10.05.2012 20:34
fajny przepis;)
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:41
super
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:41
super
Beatris 01.05.2012 11:27
Lubię rybkę w takiej zalewie.
treonina 19.04.2012 16:35
często sama taką robię, jest naprawdę bardzo dobra, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak