Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka portugalska

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ciecierzyca 1 puszka
cebulka 1 szt.
kolendra 1 garść
oliwa 3 łyż.
ocet winny 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka portugalska

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę - bardzo delikatnie solę, pozostawiam na 5 minut.
Krok 1 - Sałatka portugalska foto
2
Siekam świeżą kolendrę (lub natkę pietruszki). Otwieram puszkę cieciorki i odsączam. Otwieram słoik filetów z tuńczyka w oliwie z oliwek. Mieszam posiekaną cebulę, cieciorkę, kolendrę (natkę pietruszki) i tuńczyka. Dodaję ocet winny i oliwę z oliwek (używam oliwy z oliwek ze słoika). Dodaję pieprz do smaku.
Krok 2 - Sałatka portugalska foto
3
Wszystko dokładnie mieszam, przekładam na talerze, dekoruję świeżą kolendrą lub natką pietruszki i podaję.
Krok 3 - Sałatka portugalska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak