Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kiełbasą i chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
papryka zielona 1 kg
cebula biała 250 g
cebula czerwona 250 g
chili czerwone 1
kiełbasa śląska 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sok pomidorowy 2-3 szkl.
olej z pestek winogron 3-4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kiełbasą i chili

Paprykę pokroić dość grubo, podobnie cebulę.
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
W rondlu rozgrzać olej z pestek winogron, wrzucić kiełbasę i chwilę smażyć.
Dodać pokrojone drobniutko chili (bez pestek!), cebulę oraz paprykę zieloną i czerwoną.
Posolić i przesmażyć, stale mieszając.
Podlać wszystko sokiem pomidorowym i nakryć - dusić niemal do miękkości.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Podawać z bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.10.2012 00:36
na ostro to coś dla mnie
KasiaK90 02.08.2012 09:18
uwielbiam
smakoszek 21.06.2012 11:06
też lubię
eagle 22.04.2012 14:31
Bardzo lubimy leczo.
Habibi 20.04.2012 00:07
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak