Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z budyniem agrestowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z budyniem agrestowym

Pianę z białek ubijamy,dalej ubijając dodajemy cukier,po żółtku a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 180 stopniach.

-3szklanki kompotu z agrestu
-2budynie śmietankowe
Gotujemy budynie na kompocie.

-20dkg wiórków kokosowych
-15dkg masła
-15 dkg cukru
-3jaja
Masło z cukrem rozpuszczamy, dodajemy wiórki kokosowe. Jajka dobrze roztrzepujemy,dodajemy do masła i przesmażamy ok 5min.
Na upieczony biszkopt układamy agrest ze słoika,zalewamy go ciepłym budyniem i wykładamy masę kokosową. Zapiekamy do zrumienienia w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.08.2012 09:16
bardzo smaczne ciasto
malaczarna23 29.05.2012 10:54
pycha
malaczarna23 29.05.2012 10:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak