Leczo Eli

Leczo Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory świeże

    1 kg
  • cebula biała

    1 kg
  • kiełbasa zwyczajna

    1 kg
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • keczup ostry

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    2 (gdy warzywa puszczają dużo soku
  • papryka zielona

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą papryke oczyścić z nasion i pokroić w paski.Cebulę pokroic w ćwierć krążki,kiełbasę w kostkę.Górę pomidorów naciąć na krzyż,zalać wrzątkiem,zostawić na kilka sekund.,odlać i przelać zimną wodą.Zdjąć skórkę z pomidorów,przekroić je na ćwiartki,wyciąć zdrewniałą część i pokroić w grubsze plastry a później w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę,cebulę i chwilę smażyć.Dodać paprykę wymieszać i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,przyprawy,keczup i gotować aż wszystko będzie miękkie,ale nie rozgotowane.Jeśli leczo jest zbyt wodnite,zagęścić mąką wymieszaną z wodą.Smacznego!

Proporcje można zmniejszyć o połowę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

05.03.2011 22:44
Pierwsza klasa

bami

08.01.2011 11:22
Uwielbiam leczo :)

Tetiana

04.01.2011 19:13
uwielbiam!

Henryka2

18.12.2010 20:10
Pysznie wygląda!

Ntalia

02.12.2010 11:17
Pycha:)

aginaa

13.11.2010 10:41
uwielniam

danusia19671

11.10.2010 18:42
Sezon na leczo, pychotka

misia53

25.08.2010 23:56
pyszne i na czasie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat