Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zdrowa dietetyczna rolada z dorsza z szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 szt
szpinak świeży 1 garsc
Kucharek przyprawa do potraw
ryż 1 szklanki
masło 1 łyzeczka
ogórek 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem
cebula czerwona
oliwa
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zdrowa dietetyczna rolada z dorsza z szpinakiem

Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min. Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 17.08.2012 20:32
bardzo ciekawe ;)
Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:33
super
iwa643 19.04.2012 06:21
Na koniec całe danie kropimy cytryna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak