Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki na szybko z salami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło odrobina
czosnek 2 ząbki
pomidor szt
cebula 0,5 szt
bazylia świeża kilka listków
Bazylia suszona Prymat
oliwa
salami 20 (plastry)
ser gouda 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki na szybko z salami

Bagietki przeciąć wzdłuż, posmarować niewielka ilością masła, Wycisnąć niedużą ilość czosnku na masło, rozsmarować. Położyć na bagietki plastry sera. Na ser poukładać plastry salami. Na salami wyłożyć pokrojone w kosteczkę pomidory i cebulkę wymieszane z bazylią i odrobiną oliwy. Posilić lub popieprzyć do smaku. Piec w temp. 180 st przez 10 minut aż ser zacznie topnieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.07.2012 09:24
ekstra jest!;)
daria899 02.05.2012 08:43
zjadlabym
Mati3 01.05.2012 11:20
pysznie wyglądają
krzysiu510 23.04.2012 09:21
lubię Twoje przepisy bo są zawsze szybkie i smaczne
malcik111 19.04.2012 20:32
cieszę się, że się Wam spodobało:)
EWI 19.04.2012 08:46
fajne
edita15 19.04.2012 07:33
pycha
tom 19.04.2012 07:30
szybka
Ewa6274879 18.04.2012 23:32
z chęcią bym zjadła jedną :)
Karolinka111 18.04.2012 23:01
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak