Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
pieczarki 10 szt
szczypiorek
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Jajka ugotować, po oskubaniu przekroić wzdłuż i wybrać żółtko, tak aby nie uszkodzić białka. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i ugotować. Odcedzone pieczarki zmieszać z żółtkami z jajek, dodać pokrojony drobno szczypiorek i łyżkę majonezu. Posolić i popieprzyć do smaku. Farsz nałożyć do białych części jajek, posypać szczypiorkiem dodatkowo dla dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.08.2012 21:53
pychota
Marta1986 28.05.2012 17:06
fajne
jozefinach 09.05.2012 22:50
Uwielbiam jajka.
krzysiu510 23.04.2012 09:22
smaczne
malcik111 19.04.2012 20:32
zgadzam się w Wami są bardzo smaczne
EWI 19.04.2012 08:46
fajne
tom 19.04.2012 07:31
lubię bardzo takie
Karolinka111 18.04.2012 23:01
mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak