Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parowane pulpeciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
sól
pieprz
przyprawa do mielonego
pietruszka 1 garstka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parowane pulpeciki

Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mielonego.
Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i jajko. Wyrabiamy jednolitą masę, dosypując bułki tartej. Bułki należy dodać tyle, żeby msa była zwarta. Formujemy z niej okrągłe puplpeciki.
Układamy w parowarze i parujemy około 20-30 minut, w zależności od tego jak duże zrobiliśmy pulpeciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:56
Lekkie danie.
Rafał10 20.04.2012 17:28
Lubię takie zdrowe pulpeciki z drobiu :)
agunesu 19.04.2012 09:46
super :) zdrowo i delikatnie:) na pewno wybiorę taka wersje niż mielonego smażonego na tłuszczu
Karolinka111 18.04.2012 23:02
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak