Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik pod kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
pieczarki 20 dag
ser plastry
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1/2 sztuki
pietruszka 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik pod kołderką

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobne piórka cebulę. Dodajemy do niej posiakaną pietruszkę i pieczarki. Doprawiamy soą i pieprzem. Dusimy, aż wszystko zmiękknie.
Schab dzielimy na kotlety. Każdy doprawiamy do smaku przyprawami i ubijamy. Panierujemy w rozkłuconym z przyprawami jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony. Kotlety układamy na blasze do pieczenia. Na każdy układamy pieczarki z cebulą i pietruszką, a następnie plasterek sera. Wkładamy do piekarnika na około 10 minut, aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:56
Smacznie wygląda.
Mati3 27.04.2012 13:13
Też tak robię:)
Mati3 27.04.2012 13:13
Też tak robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak