Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampusie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0.5 kg
cukier 2 łyżki
drożdże 20 dag
mleko 350 ml
jajko 2
sól szczypta
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
dżem malinowy
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pampusie

Kroki postępowania

1
Do miski rozkruszamy drożdże, zalewamy połową szklanki mleka, wsypujemy cukier, i 3 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Poty czasie do miski dodajemy pozostałą mąkę, mleko, cukier waniliowy, jaja, cynamon, szczyptę soli i wyrabiamy ciasto.
Krok 1 - Pampusie foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką formujemy placuszki. Smażymy je na małym ogniu z obu stron. To ciasto łatwo się przypala.
Krok 2 - Pampusie foto
3
Gotowe pampuchy/racuchy wykładamy na talerzyk, posypujemy je cukrem lub rozcinamy na pół i w środku smarujemy dżemem. Można też na wierzch smarować dżem. Jak kto woli
Krok 3 - Pampusie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 16.03.2013 17:20
mmmm pyszne!!
Kikiriki 22.08.2012 22:42
super
Kas2 07.08.2012 21:42
uwielbiam!
Dorota59 29.05.2012 20:35
pyszniutkie
MagdaXXX 06.05.2012 21:07
jak ja uwielbia m takie kluchy haha
Norgiusz 03.05.2012 10:18
pycha
anna186 28.04.2012 20:43
fajne
kaja1991 26.04.2012 13:04
super ;) dzieci beda zachwycone
joanna43 26.04.2012 09:21
fajna nazwa
Betka 20.04.2012 07:40
uwielbiam je!;))
Iwusia 19.04.2012 21:37
smaczne
Katarzyna54 19.04.2012 09:16
fajne te pampusie
Rogalik 18.04.2012 22:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak