Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowo rodzynkowe francuskie....

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 6 sztuk
cukier 2 łyżki
jajko 1 do posmarowania
rodzynki 3/4 (sparzone)

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowo rodzynkowe francuskie....

rodzynki sparzyć wrzątkiem, jabłka pokroić na duże cząstki

na patelni chwilę poddusić jabłka z rodzynkami i dwoma łyżkami cukru do odparowania wody i ostudzić

ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty

na każdy kwadrat na środek położyć cząstki jabłka z rodzynkami

rogi ciasta założyć na środek i je zlepić na środku

każdy posmarować jajkiem roztrzepanym i piec ok 20 minut w 200C
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.01.2013 21:38
Genialny wypiek.
malaczarna23 19.01.2013 21:16
super!
pierniczkowo 07.06.2012 09:52
uwielbiam ciasto francuskie w połączeniu z jabłkami, pycha:)
MAR3STA 19.04.2012 18:49
bardzo apetyczne
olkaaa 19.04.2012 08:14
moje ulubione
iziona 19.04.2012 07:47
Szybciutko i pyszniutko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: