Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowy indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
seler naciowy 3 łodygi
wiórki kokosowe 4 łyżki
jajko 2 szt.
jogurt naturalny 200 ml
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowy indyk

Pierś z indyka pokrój w plastry, a następnie w kilkucentymetrowe paski. Zalej je jogurtem i wstaw do lodówki na 30 min.
Mięso osącz, oprósz solą i pieprzem. Panieruj w jajku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.
Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Nie rozgrzewaj tłuszczu do maksymalnej temp. Po usmażeniu mięso osącz.
Podawaj z pokrojonym selerem naciowym i dipami jogurtowymi z dodatkiem ulubionych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 20.04.2012 15:03
super pomysl
eduszo
eduszo 19.04.2012 16:28
Fajne,musi super smakować z tymi różnymi sosami.
cooleczka 18.04.2012 20:49
brzmi ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak