Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaciki warzywno jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l
jajko 2-3 szt
marchew 2-3 szt
groszek 1 puszka
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaciki warzywno jajeczne

Rosół (może być z obiadu) podgrzewamy i rozpuszczamy w nim odpowiednią ilość żelatyny(podana jest na opakowaniu). Jaja i marchew gotujemy, groszek odsączamy z zalewy. Na dno kubeczków wlewamy trochę rosołu, odstawiamy do lodówki do stężenia następnie układamy pokrojone kawałki jajka, marchewki i groszku, przyozdabiamy natką pamiętając że kubeczek podany zostanie odwrócony. Całość zalewamy rosołem uważajac aby nie popsuć dekoracji. Odstawiamy do lodówki na trzy godziny podajemy z octem w osobnym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 19.06.2012 21:13
dobra
ben-ka 22.04.2012 09:15
ładniutkie i smaczne.
kuklik 20.04.2012 19:46
pyszne
jeta72 20.04.2012 18:06
extra!!!
Ada-Gaba 20.04.2012 12:47
pycha
Mariusz10 19.04.2012 19:02
fajne
m1monika 19.04.2012 11:43
super!!!
Ewa111 18.04.2012 19:30
też takie robię od czasu do czasu,kolorowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak