Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie mini jabłeczniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
jabłka
jajko
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie mini jabłeczniki

Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy w prostokąty.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, takie aby zmieściły się nam na naszych prostokątach.
Na jednym kawałku ciasta kładziemy jabłko posypujemy cukrem i cynamonem, następnie przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i przy pomocy widelca zagniatamy boki tak aby się skleiły.
Tak postępujemy z resztą.
Na koniec nasze jabłeczniki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem.
Wszystkie ciastka przekładamy na papier do pieczenia i pieczemy w piekarniku około 20 minut w 200 stopniach
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 29.04.2012 08:36
pyszne uwielbiam ciastka z francuskiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak