Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z sosem porowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1/2 kg.
por 2 szt.
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 50 ml.
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 30% 3/4 szkl.
pomidorki koktajlowe kilka
cytryna
masło 2 łyżki
oliwa 50 ml.
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z sosem porowym

fileta umyć a jeśli mamy całą rybę to oczyścić z łusek i wyfiletować natrzeć solą świeżo zmielonym białym pieprzem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce,czosnek posiekać i utrzeć z solą pora pokroić w cienkie krążki w rondelku rozgrzać masło i przesmażyć na nim pora z czosnkiem aby się zeszklił wlać wino i podgrzać jak połowa płynu odparuje wlać śmietanę wymieszać i dusić ok.15min.doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym,na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i usmażyć łososia na złoty kolor,układać porcje z dodatkiem sosu z pora z ćwiartką sparzonej cytryny i połówkami pomidorków koktajlowych posypane posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.04.2012 09:09
pycha
Wafelek2601 19.04.2012 09:00
extra
Angelika10 19.04.2012 07:59
fajny
ronald88 18.04.2012 17:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak