Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
pieczarki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, następnie przekrajamy wzdluż ich kapelusz na pół. Ja trzony odcinałem, akurat robiłem sos pieczarkowy, więc je do niego także użyłem
Krok 1 - Panierowane pieczarki foto
2
Jajka rozbijamy. Dodajemy do nich przyprawy. Mozna przeróżne, jakie kto lubi. wszystko dobrze mieszamy.
Krok 2 - Panierowane pieczarki foto
3
Pieczarki kolejno obtaczamy w jajku z dwóch stron , a następnie w bułce tartej takze z obydwu stron. Smaażymy na rozgrzanym oleju, z jednej i z drugij strony .
Krok 3 - Panierowane pieczarki foto
4
Usmażne wykładamy na talerzyk. DObre same do jedzenia z chlebkiem.
Krok 4 - Panierowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 31.08.2012 15:19
robię podobne są smaczne
mariusz14 12.08.2012 18:45
ciekawe
kate.500 17.06.2012 20:11
bbbb smaczne
mimi 18.04.2012 21:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak