Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń ze szczawiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
szczaw 80 dag
ser feta 25 dag
jajko szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
bulion szkl
cebula szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń ze szczawiem

Szczaw umyj i zblanszuj.cebulę i czosnek posiekaj,zeszklij na maśle.Mięso natrzyj solą i pieprzem.Ser feta skrój w kostkę,wymieszaj ze szczawiem.Do tego wbij jajo,dodaj cebulę i czosnek oraz bułkę tartą.Dopraw farsz pieprzem.Do mięsa włóż 1/3 farszu.Mięso ułóż w formie do pieczenia,obłóż pozostałym farszem i piecz podlewając bulionem w temp 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja35 18.04.2012 12:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak