Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip ogórkowo-czosnkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 szt.
jogurt naturalny 330 g
czosnek 2 ząbki
koperek 2 łyż.
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 1 łyżecz.
sól 1/2 łyżecz.
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dip ogórkowo-czosnkowy

Ogórka umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić, odstawić na sitku na ok. 15-20 minut. Po tym czasie odsączyć ogórka z soku, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, jogurt, posiekany koperek, przyprawę tzatziki i pieprz. Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 21.02.2013 07:49
bardzo smaczny! Latem tez taki często robię, ale dodaję również startą rzodkiewkę - idealne do dań z grilla :)
Aneta41 20.04.2012 11:33
bardzo lubie
olkaaa 19.04.2012 08:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak