Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w ziemniakach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
ser gouda 10 dkg
oliwa 4 łyżki
oliwki czarne 1 łyżka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
filet z dorsza 35 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w ziemniakach

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć i pokroić w cienkie plastry. Część z pokrojonych ziemniaków przełożyć na dno żaroodpornego naczynia, posypać przyprawą do ziemniaków oraz pieprzem i solą. Filety z dorsza połamać na drobne kawałki i dodać do wyłożonych ziemniaków. Dodać do tego osączone z zalewy oraz pokrojone na drobne kawałki oliwki. Następnie składniki posypać tartym serem żółtym, oprószyć przyprawami, po czym całość zalać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni. Potrawę piec do miękkości składników i podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:11
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak