Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej roślinny

    4 łyżkii
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos rybny

    1 łyżka
  • długie paski pora,szerokości roladek

    6 sztuk
  • wykałaczki

    12 sztuk
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • papryka zielona

    12 pasków
  • papryka żółta

    12 pasków
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • boczek wędzony

    6 plastry
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • kremówka

    250 ml
  • papryka czerwona

    12 pasków
  • sos sojowy grzybowy

    1 łyżka
  • panga

    3 (filety)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone filety pangi umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozciąć wzdłuż na pól(wyjdą 2 wąskie długie płaty).Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja.Marynatą zalać filety,delikatnie wymieszać,żeby cała ryba się nią pokryła i włożyć do lodówki na 2 godziny.Paski pora zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.Wyjąć rybę z lodówki i osuszyć z marynaty ręcznikiem papierowym.Pozłożyć plastry boczku,na nie położyć filety,paski pora i z szerszego końca paseczki papryki(żółta,czerwona,zielona,żółta,czwerwona,zielona),ściśle zwinąć i każdą roladkę spiąć 2 wykałaczkami.Na patelni zozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron(najpierw w koło a potem obydwa boki).Do rondelka wlać śmietanę,dodać pieprz z zalewy(odlany),zagotować,przyprawić kucharkiem i odrobiną świeżo zmielonego zielonego pieprzu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Na talerzu roladki polać sosem pieprzowym.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

13.03.2011 16:45
Lubie takie roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat