Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżkii
sos sojowy 2 łyżki
sos rybny 1 łyżka
długie paski pora,szerokości roladek 6 sztuk
wykałaczki 12 sztuk
olej do smażenia 6 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
papryka zielona 12 pasków
papryka żółta 12 pasków
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 6 plastry
sok z cytryny 1 sztuka
kremówka 250 ml
papryka czerwona 12 pasków
sos sojowy grzybowy 1 łyżka
panga 3 (filety)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

Rozmrożone filety pangi umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozciąć wzdłuż na pól(wyjdą 2 wąskie długie płaty).Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja.Marynatą zalać filety,delikatnie wymieszać,żeby cała ryba się nią pokryła i włożyć do lodówki na 2 godziny.Paski pora zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.Wyjąć rybę z lodówki i osuszyć z marynaty ręcznikiem papierowym.Pozłożyć plastry boczku,na nie położyć filety,paski pora i z szerszego końca paseczki papryki(żółta,czerwona,zielona,żółta,czwerwona,zielona),ściśle zwinąć i każdą roladkę spiąć 2 wykałaczkami.Na patelni zozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron(najpierw w koło a potem obydwa boki).Do rondelka wlać śmietanę,dodać pieprz z zalewy(odlany),zagotować,przyprawić kucharkiem i odrobiną świeżo zmielonego zielonego pieprzu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Na talerzu roladki polać sosem pieprzowym.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 13.03.2011 16:45
Lubie takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak