Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
fasolka czerwona 1 puszka
cebula 1 szt.
pomidory 1 puszka
kukurydza 1/2 puszki
koncentrat pomidorowy 1 szt.
kolendra 1 łyżecz.
kumin 1 łyżecz.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
kostka wołowa 2 szt.
papryczka chili 1 szt.
oliwa 50 ml
tortilla 8 szt.
ser gouda 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Cebule, czosnek, paprykę i chilli kroję w drobna kostkę, podsmażam wszystko na oliwie i dodaję do tego mieloną wołowinę, a następnie smażę, aż mięso będzie suche.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Dodaję wtedy koncentrat pomidorowy, puszkę wcześniej zmiksowanych pomidorów oraz bulionetkę wołową. Doprawiam całość kolendrą w proszku, kuminem i duszę około 10 minut. Dodaję przepłukaną czerwoną fasolę, kukurydzę i duszę jeszcze około 10 minut. Na koniec doprawiam potrawę natką kolendry i solą.
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Chilli con carne podaję w głębokim talerzu z nachosami obsypanymi dookoła talerza lub zawinięte w tortillę.
Krok 3 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak