Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik izaura z brzoskwiniami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 gramów
cukier 6 łyżki
cukier waniliowy 32 gramy
masło 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
jajko 6 sztuk
cukier waniliowy 1 łyżka
masło 150 gramów
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 300 gramów
brzoskwinie 1 puszka
twaróg 1,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik izaura z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1

Spód: Wszystkie składniki ciasta kakaowego zagniatam i wkładam na 2-3 godziny do zamrażalnika.

Masa serowa: Całe jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję rozpuszczone i ostudzone masło. Masę jajeczną wlewam do twarogu. Dodaję budyń w proszku i delikatnie mieszam łyżką.

Trzy czwarte schłodzonego ciasta ścieram na tarce, wykładam połowę masy serowej, następnie pokrojone w cząstki brzoskwinie osączone z puszki i wykładam resztę masy serowej.

Wymiary blachy: 30 x 40 cm.

Krok 1 - Sernik izaura z brzoskwiniami foto
2
Na wierzch ścieram pozostałą część ciasta kakaowego.
Krok 2 - Sernik izaura z brzoskwiniami foto
3

Piekę około 70 minut w temperaturze 170°C.

Krok 3 - Sernik izaura z brzoskwiniami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.03.2017 09:40
świetny sernik
Mniam 07.05.2013 07:58
Bardzo mi smakuje ten sernik. Tylko ja piekłam bez brzoskwiń
Mysiunia 16.12.2012 16:18
bardzo lubię ten sernik, ale w ten sposób jeszcze nie robiłam - podoba mi się :)
miki47 04.08.2012 14:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak