Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINKI Z CZEKOLADĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
cukier waniliowy
masło roztopione 100 g
jogurt naturalny 1 szkl
jajko 2 szt
czekolada mleczna 1 tabliczka
czekolada biała 1 tabliczka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINKI Z CZEKOLADĄ

Suche składniki wymieszać razem oprócz kakao ,w drugiej misce wymieszać składniki mokre połączyć razem -wymieszać.Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.Po połowie każdej czekolady posiekać na drobne kawałki.Mleczną połączyć z jasnym ciastem,a białą z ciemnym ciastem.Upiec babeczki w 180 stopniach ok. 15 min.Resztę czekolady rozpuścić każdą w oddzielnej miseczce.Polać muffinki ciemne białą czekoladą ,a jasne ciemną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 18.04.2012 11:20
super
Justyna87 18.04.2012 10:12
pyszności :-)
Justyna87 18.04.2012 10:12
pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak