Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa od szynki 600 g
szynki drobiowej 10 dag
Stek z grilla Prymat 1 opakowanie
jajko
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajkiem

Kroki postępowania

1
Mięso od szynki myjemy i mielimy , wsypujemy całe opakowanie przyprawy do steków solimy wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą . Dobrze wyrabiamy . Przekładamy 1/2 masy mięsnej do formy keksowej na środek kładziemy jajka a po bokach pokrojoną szynkę w kostkę
Krok 1 - Pieczeń rzymska z jajkiem foto
2
przykrywamy drugą połową mięsa.
Krok 2 - Pieczeń rzymska z jajkiem foto
3
Zapiekamy w piekarniku 40-50 minut w temp .180 C . Taka pieczeń jest przepyszna do kanapek jak i na ciepło po upieczeniu .
Krok 3 - Pieczeń rzymska z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.10.2012 20:17
Często taką robię
RenataZ-et 11.10.2012 19:52
wygląda super!
Aleksandraa 02.09.2012 12:07
bardzo lubię takie pieczenie :)
cooleczka 14.05.2012 11:24
brzmi smacznie :)
marzenciak1985 08.05.2012 08:01
mniam
Paweł10 02.05.2012 15:55
ekstra :-)
motylwe 18.04.2012 10:26
bardzo apetyczna
Monika78 18.04.2012 09:58
swietnie sie prezentuje twoja pieczen..
Wafelek2601 18.04.2012 08:31
robię podobnie, jemy do chlebka, jest super.
ziutula
ziutula 18.04.2012 07:49
do chleba jest pysznie...
Anna146 18.04.2012 06:57
wygląda wspaniale
Ewa6274879 17.04.2012 22:46
lubię bardzo na świeżym chlebku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak