Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty świeżego pstrąga 2 szt
cytryna 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
masło 2 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg

Rybę myjemy i każdy kawałek nacieramy czosnkiem i pieprzem.
Układamy je na folii aluminiowej i na każdym kawałku kładziemy plasterki cytryny, kilka kuleczek jałowca oraz łyżeczkę masła.
Zawijamy folię i układamy na blasze do pieczenia.
Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ziołach.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.04.2012 20:09
pycha!;)
zoldiar 17.04.2012 20:48
SUPER!!! czekam na jakiegoś grilla żeby zaserwować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak